SAROS bir araştırma ve danışmanlık şirketi olarak en temelde bilgi üreten ve bu bilgiyi ihtiyaca yönelik olarak yorumlarıyla anlamlandıran bir kuruluştur.
Burhan Eptemli 1997 yılında anketör olarak başladığı araştırma sektöründe 2005 yılında SAROS Siyasi ve Sosyal Araştırmalar şirketini kurmuştur.
Şirketin araştırmalar aracılığıyla Türkiye toplumunu anlamaya, anlatmaya ve böylece anlaşılır kılmaya çalışıyor.
Türkiye geneli, Kıbrıs ve Ortadoğu ülkelerinde faaliyet gösteren şirketin Ankara, İzmir ve Adana’da kendi ofisi olan tek firmadır.
SAROS ismi şirket kurucusu Burhan Eptemli’nin anne ve babasının isimlerinin birleşmesinden oluşmaktadır. Babasının ölüm tarihi ile şirket kuruluşunun yakın zamana denk gelmesi sebebi ile şirketine SAROS (Sariye – Osman) ismini vermeye karar vermiştir.
Kısa sürede kurumsallaşma yolunda atılımlar yapan firmamız gelişim ve değişim gösteren günümüz hizmet sektörünün içerisinde bulunduğu konum ve yönetimler nedeni ile lider bir kuruluş olma yolunda ilk adımı atmıştır.
SAROS araştırma 2011 – 7 Haziran – 1 Kasım – 24 Haziran- 31 Mart yerel ve 23 Haziran İstanbul seçim sonuçlarını seçim öncesinde yayınlamış ve sonuçları ortalama +- 2 puanla bilmiştir

Misyonumuz
Değerlerimize sıkı sıkıya bağlı kalarak, bilimsel yöntemleri ve teknikleri kullanarak, dinamik ve yenilikçi, sonuç odaklı, işbirliği yaptığımız kurum ve kuruluşlara, çevreye ve topluma değer katarak, en doğru çözümler üreterek yaşam boyu süren birliktelikler kurmak.
Vizyonumuz
Sadece Ankara ve İstanbul’da değil, tüm Türkiye sathına yayılmış çalışma ofislerine, kent-kırsal farkı gözetmeksizin her yerde kendi ekibimiz varlığıdır. Alanında uzman ve deneyimli bir kadoya sahip olmamızdır. CATI (telefonlu) veya CAWI (İnternet) kamuoyu araşturmaları hususunda dünyanın neresinde olursa olsun çalışma yürütebilme kapasitemiz ve tecrübelerimiz mevcut olmasıdır. Müşterilerimizin hoşuna gidecek işleri yapmak yerine, onları hakikatle buluşturmamız ve yüzleştiriyor olmamızdır. 7 Haziran Genel Seçim sürecinde AK Parti’ye doğru sonuçların sunulmaması veya uygun olmayan eylem ve söylemlerde bulunulması buna örnek olarak verilebilir.